Så sjukt intressant, lär dig mer om socker! | Beccasfitness

Beccasfitness

Annons

Så sjukt intressant, lär dig mer om socker!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9wZwdPkjeMM[/youtube]

Denna video var verkligen riktigt intressant. Att socker är dåligt är inget nytt och att fettfri yoghurt inte är nyttigt utan fullt av socker är inte heller nytt men det var ändå intressant. Det jag tyckte var mest intressant var:

  • Socker gör att du åldrar snabbare
  • Socker gör att du inte känner dig mätt. Jag har tidigare ofta druckit coca cola till middagen på helger vilket då tydligen gjort att jag ätit mer.
  • Träning gör att man äter mer för att ersätta kalorier. När kroppen är hungrig efter träning saktar metabolismen ner för att kroppen försöker spara energi.
  • Träning hjälper inte för att förbränna fett då kolhydrater ändå inte är det som förbränns (jag är inte helt säker på att jag uppfattade det rätt)

Detta är baserat på en teori precis som allt annat. De två första punkterna tror jag stenhårt på men när det gäller teorin om träning blir jag osäker. Om det var så att träning inte skulle hjälpa alls för att bränna fett så skulle det inte existera. JA MUSKLER BYGGS ALLTID I KÖKET i första hand och träning kommer alltid sedan men hur mycket detta stämmer vet jag ej. Det skulle kunna vara så att genom att äta mindre socker tappar man i fett och genom att träna bygger man sedan muskler. Ska nog titta på videon igen för att försöka förstå lite bättre men intressant var den.

 

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats