Imorgon börjar jag min dag med en powerwalk och en super smoothie | Beccasfitness

Beccasfitness

Annons

Imorgon börjar jag min dag med en powerwalk och en super smoothie

metabolic-smoothie-pic

Bild: blogilates.com

Jag har precis stått och stekt köttfärs och gjort min egna tacokrydda till. Varför? Jo för att jag för det första hade köttfärs som behövde stekas idag och hade tänkt göra köttfärssås men sedan kom jag på att jag på fredag är bortbjuden på födelsedagsfirande och måste då äta något lite snabbt innan det. Jag bestämde mig därför för att jag ska äta tacos. Jag planerar att frysa n köttfärsen idag och äta den på fredag och på tosdag innan fotbollsträningen tänker jag göra hemmagjorda torilla wraps som jag ska äta till tacosen på fredag. Perfekt!

Imorgon tänkte jag starta dagen med att promenera till jobbet. Fel dag att promenera kanske med tanke på vädret men vi har möte på kvällen och om jag inte promenerar till jobbet så kan jag inte träna alls imorgon. När jag sedan kommer till jobbet hade jag tänkt dricka denna super smoothie som ni ser på bilden. Här är receptet och anledningen till att du ska dricka den:

INGREDIENTS:

– 1 banana

– 1-1.5 cup kale

– 1/2 cup nonfat greek yogurt (vegans can sub tofu or soy yogurt)

– handful of ice

– 1/2 cup almond milk

– juice of 1 small lemon

– 1/4 tsp of cayenne pepper <—- yup there it is! (If it’s your first time having pepper in a drink, I’d start with a pinch and add more as you get more advanced)

 

 

Varför är detta så bra då? Jo för att banan gör dig gladare, kroppen får jobba 2x så mycket för att smälta proteinet i den grekiska yoghurten jämfört med vad kroppen använder för energi när den ska smälta kolhydrater och cayennepeppar höjer matsmältningen med 8% och håller i sig i 30 minuter efter du druckit det. Sedan finns det också en massa fördelar med kale som på svenska hter grönkål. Grönkål innehåller bland annat mer kalcium än mjölk och massa bra vitaminer. Nä jag gör denna smoothien har jag dock gjort om lite. Grönkål det finns typ inte i Sverige om det inte är jul. Jag har därför valt att använda en mix av blomkål och grönsakskål istället. Jag väljer också att ersätta banan med fryst mango och grekiskt yoghurt med kvarg. Vill ni mäta korrekt vill jag också att ni ska veta att 1 cup är lika med 2.4 dl i svenska mått. Ska bli spännande att testa detta imorgon 🙂

För en video på hur detta görs samt mer info om denna smoothie hittar ni på: http://www.blogilates.com/

 

 

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats