Banan- och kanelmuffins, bilsnacks eller ej? | Beccasfitness

Beccasfitness

Annons

Banan- och kanelmuffins, bilsnacks eller ej?

2 min bananmuffins1

2 minuters Banan & kanelmuffins med vanilj och jordnötsfrosting
5 st

0,75 dl (25g) havregryn malt till ett mjöl
3 msk (20 g) rismjöl (eller valfritt mjöl)
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljarom
1 tsk kanel
2 äggvitor
0,5 (50g) banan
1 msk sockerfri pannkakssirap (eller honung/agavesirap)
Valfritt: 3 tsk stevia strö/sukrin

Frosting:
50 g lättkvarg/kesella
1 msk PB2
2 tsk stevia strö/sukrin

1. Mixa ihop ingredienserna till muffinsen med en stavmixer. Häll i 5 stycken muffinsformar i silikon och ställ in i micron på högsta effekt i ca 2 minuter. kolla efter 1 minut så de inte svämmar över. Det går också bra att göra dem i ugnen, 175 C i ca 15 min.
2. Blanda ihop ingredienserna till frostingen och smeta ut på varje muffins. NJUT!! (De bör ätas samma dag, annars blir de ganska kompakta i konsistensen. Går att frysas och tas fram senare dock).

Recept från: www.tasty-health.se

Dessa skulle jag vilja göra och ha med mig i bilen till Värmland. Dock finns en del problem, vaniljarom har jag ej och har jag inte sett i butiker PB2 finns inte helelr att få tag på i butiker utan endast på iherb som jag har föstått men på tastyhealth’s instagam står det jordnötsmjöl inom parantes och det kan man tydligen göra själv genom att bara mixa jordnötter så jag kanske testar det. Sedan står det även att dem borde ätas direkt och om jag gör dessa så gör jag dem imorgon kväll. Dem ser ju så goda ut men får fundera på det.

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats