Skillnaden mellan mini keso och vanlig keso | Beccasfitness

Beccasfitness

Annons

Skillnaden mellan mini keso och vanlig keso

Image

Bild: arla.se

Efter att jag såg denna video om socker där dem nämnde att produkter med låg fetthalt oftast har en högre halt av socker, t.ex. majonäs där lättmajonäs innehåller dubbelt så mycket socker som majonäs med normal fetthalt, så ville jag undersöka detta gällande keso. Jag har nämligen keso nojja och på jobbet har vi vanig keso men jag har själv köpt hem minikeso. Här ser ni skillnaden mellan dem (siffrorna gäller per 100g):

                      Keso:                            Minikeso:

Kalorier:       90                                 70

Protein:        12g                               11g

Kolhydrater:  2g                                2.5g                         

Sockerarter:  2g                                2g

Fett:                 2,5g                           1,5g

Jag tycker inte att det egentigen är så stora skillnad mellan dem. Det är mindre kalorier och lite mindre fett i keso mini men den har också mindre protein och mer kolhydrater så det väger upp. Sockerarterna är densamma i båda. Därför fortsätter jag troligtvis köpa hem minikeso men kan även med gott samvete äta vanlig keso på jobbet. Tycker fortfarande dock att det är synd att så otroligt många produkter måste innehålla socker. T.o.m. mjölk innehåller socker. Är vi verkligen så sockerberoende?

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats