Questkakor, bearnaisesås och bröd | Beccasfitness

Beccasfitness

Annons

Questkakor, bearnaisesås och bröd

SAM_1335SAM_1336

Igår skulle jag gjort detta bröd men när jag sedan tittade lite noggranna på receptet såg jag att man skulle ha 5 dl mjöl. Jag skulle använt kokosmjöl men hade inte så mycket mjöl så jag kunde inte göra det brödet. Istället testade jag detta recept:

1 dl havregryn

1 tsk fiberhusk

0.5 tsk timjan

1 äggvita

Blandaoch in i ugnen i 10 minuter på 20 grader. Detta ger er en bulle. Receptet har jag lånat från stayfitandlove på instagram. Resultatet av min bulle ser ni på bild två.

Gjorde även questbar kakor och bearnaisesås. Questbar kakorna gjorde jag på en vaniljsmak. Jag värmde dem bara i micrn i cirka 10 sekunder så att den blev mjuk. Jag delade sedan ut baren i 6 bitar och tryckte ut dem och stoppade ner en mandel. Sedan la jag in dem i ugnen på 200 grader i cirka 3 minuter. Provsmakade en kaka igår och det blev jätte gott! Bearnaisesåsen blir inte så fin på bild men här har ni receptet om ni vill testa:

250gram lättkesella
3st kvistar färsk dragon
2 matskedar olivolja
2 äggulor
En nypa flingsalt

Tillagning: Dra av dragonen från kvistarna och lägg i en skål. Tillsätt sedan en nypa flingsalt och en utav matskedarna av olivoljan. Krossa sedan saltet tillsammans i skålen med dragonen så att oljan får smaken av dragonen. Tillsätt sedan kesellan och rör om tills det jämnfördelas. Knäck sedan två stycken ägg och separera gulan. Blanda ihop tills du får den klassiska gula bearnaisefärgen. Rör sedan om hela tiden och tillsätt sedan resten av olivoljan till till du får en krämig sås.

(http://blogg.improveme.se/martinlowgren/2011/09/29/nyttig-bearnaisesas/)

Bearnaisesåsen ska jag testa idag och brödet kommer jag testa under veckan. Gör en uppdatering i detta inlägg när jag testat dem och säger då vad jag tyckte!

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats