Raw food super bars kanske är något? | Beccasfitness

Beccasfitness

Annons

Raw food super bars kanske är något?

SUPERFRUIT_rawfood_bars_715x375_571

Bild: supefruit.com

Igår när jag var på gymet och körde ett ganska så tufft benpass blev jag så otroligt ledsen när jag insåg att jag glömt mitt proteinpulver. Jag kände att jag verkligen ville få i mig protein efter passet men är egentligen väldigt mycket emot proteinbars eller bars i allmänhet, förutom questbars som jag tycker är grymma. Dock var jag tvungen att få i mig något och det enda som var öppet var typ en konsum butik och jag fick därför trycka i mig någon bar som visserligen innehöll mycket protein men också alldeles mycket kolhydrater och socker.

Hade jag kommit på detta tidigare igår så hade jag trolgitvis besökt en hälsobutik och köpt något där istället. Nu hade jag inte hört så mycket om just raw food bars tidigare, då jag som sagt oftast är emot bars och inte ens bryr mig om att läsa om det då jag tar för givet att det innehåller mycket onödigt socker, men hade jag det så hade jag troligtivs köpt med mig några igår. Dessa bars är inte så proteinrika, endast cirka 2.5g – 3g per bar, men dem innehåller relativt bra saker och kan därför vara ett bra snack alternativ.

Här är innehållet för en bar med kakao- och kokossmak:

Ingredienser: Rå frukt- och nötbar.100% ekologiskt certifierad. Russin, Dadlar, Mandlar, Cacao Pulver (6%), Kokos (5%), Solrosolja, Cacao Nibs (4%), Agave syrup.

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Therese

    Hej, om det är någon gång du ska få i dig socker (snabba kolhydrater) så är det direkt efter ett pass, detta för att förhindra ketabolism alltså nedbrytning av muskler. det räcker inte med endast protein efter ett pass utan man ska gärna få i sig lite snabba kolhydrater också. Alltså det jag vill säga är att en bar är inte alltid så dum, sen ska den heöst tas i sambans med proteinpulver men har du fått i dig den och får i dig mat inom en timme efter passet så går det bra ändå.

    1. rebecca500

      jo det är jag faktiskt medveten om men dem flesta bars som säljs på typ ica och konsum innehåller för mycket socker. jag har lärt mig att socker hjälper att pumpa ut proteinet i blodet och behövs därför men det är därför questbars är så bra för dom har tillräckligt mycket socker och tillräckligt mycket kolhydrater. jag tycker dem i våra livsmedelsbutiker har lite för höga doser av socker och kolhydrater, det är illa när det innehåller överstiger innehållet av protein.

Annons
stats