If it seems easy, you're doing it wrong | Beccasfitness

Beccasfitness

Annons

If it seems easy, you’re doing it wrong

liftlikeaman

Titeln på detta inlägg är tydligen ett citat ofta använt för matematik men jag tycker det passa in väldigt bra på träning också. För så är det nämligen, om det du tränar är lätt så utvecklas du inte. Alla som tränar kanske inte vill komma längre utan är nöjda så länge dem håller sig friska och hälsosamma och det är jätte bra, det är jag 100% för. Men om det är så att man vill förändra sin kropp och bli starkare och bygga muskler så kan man inte lyfta lätt. Tidigare när jag körde maskiner så körde jag alltid på “min vanliga vikt” för i mitt huvud var det den vikten jag klarade av och jag körde ofta på samma nivå. Nu vet jag att det inte gav speciellt mycket om jag nu vill bygga muskler vilket jag vill. Är en övning för lätt, ja då lyfter du troligtvis även för lätt och behöver då höja dig ett snäpp. Om du höjer dig och du inte klarar av att repetitioner som du tidigare gjorde så är det okej. Gör så många du orkar för det gör dig starkare! Jag har t.ex. just nu en sådan otrolig hatkärlek till knäböj, jag hatar dem för det är så otroligt tungt och jobbigt att göra dem, men jag älskar dem på grund av dem resultaten jag får.

Jag anser också att detta inte enbart gäller styrka utan även kondition. Nu beror det helt på vilken sorts kondition man kör men när man är klar med sitt konditionspass så ska man vara helt slut. Jag körde mina HIIT intervaller på 14.5 tidigare. Jag har nu höjt till 15, det avr en liten höjning men det kändes verkligen för dem första gångerna ville jag dö och ge upp. Men jag förbättrar min kondition varje gång jag vill ge upp och jag orkar mer för varje gång. Nu senast var det endast SKIT jobbigt dem sista 4 minutrarna och inte dem sista 10 minutarna som det varit förut. Snart kommer jag klara av alla 15 intervaller på 15.0 och känna att jag inte vill dö. Det är då det är dags att höja sig till 15.5 och då bli ännu bättre!

Så vill ni växa, vill ni bli starkare och snabbare och vill ni utvecklas inom träningen så är mitt tips till er att alltid försöka höja er. Lite i taget och det ska aldrig göra ont men nöj er heller aldrig. Det finns ingen bättre känsla än känslan man får när man blir starkare, snabbare och orkar mer!

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats