Proteinpannkakor på burk? | Beccasfitness

Beccasfitness

Annons

Proteinpannkakor på burk?

micro_whey_pancake_4977

Bild: svensktkosttillskott.se

När vi ändå är inne på pannkaksspåret så tänkte jag fortsätta :). Jag har hört talas en del om pannkakspulver, finns fler varianter tror jag. Denna variant är i alla fall en proteinvariant. När jag läste recensionerna på Svenskt kosttillskotts hemsida så både hissades och dissades den. Många sa att den inte smakade något alls och några sa till och med att den var äcklig medan andra sa att den smakade jätte gott. Jag kan tänka mig att bananpannkakor är minst like bra men bananer innehåller en hel del kolhydrater och då kanske detta är ett bättre alternativ eftersom en portion (40 g) innehåller 9.6g kolhydrater. En portion innehåller även 19g protein och 1.25g omega 3. Detta går också fortare att göra.

Fördelar: går fort att göra, har ett högt proteininnehåll och ett lågt kolhydratsinnehåll

Nackdelar: är ett pulver och för att bibehållas måste det innehålla en hel del onaturliga ingrideinser som t.ex. akaciagummi som även finns i gummibjörnar och som även binder samman akvarellfärger.

Sen är jag inte alls den som ska sitta och säga hur dåligt allt man kan stoppa i sig är för även om jag strävar efter att leva hälsosamt så är jag absolut inte den som alltid säger nej tack till t.ex. lösviktsgodis. Dessutom vet jag inte alls vad mitt proteinpulver innehåller och är säkert lika illa som detta pulver. Men jag föredrar att i vilket fall som helst undersöka saker för att verkligen ta reda på vad man egentligen stoppar i sig. Detta med undantag för mitt proteinpulver för fick jag veta så skulle jag nog inte vilja äta det mer och att köpa proteinpulver för 500 kr varje månad känns sådär. Men jag är en nyfiken person så därför kommer jag göra ett inlägg om det imorgon.

 

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats