Vad proteinpulver verkligen innehåller | Beccasfitness

Beccasfitness

Annons

Vad proteinpulver verkligen innehåller

whey_fx_bild

Bild: gymvaruhuset.se

Jag har prövat kanske 3 olika märken på proteinpulver, bland annat det väldig vanliga whey 80 från gymgrossisten och det “ökända” one whey från fitnessguru samt något annat som jag inte minns märke på. Whey 80 är helt okej men är lite billigare just för att det inte innehåller lika mycket protein som whey 100, one whey tyckte jag konstigt nog var alldeles för sött och sliskigt men säkert gott när man bakar eller har det i kavrg och liknande och det tredje märket jag ej minns vilket det var smakade hemskt med vatten men gott med mjölk. Det proteinpulver jag använt mest är whey FX, delvis för att min bror använder det och för att man får mängrabatt om man köper mycket. Det finns massor av goda smaker och är gott när man blandar med vatten. Nu då till vad det faktiskt innehåller. 

Enligt Gymvaruhuset.com, där jag köper mitt ifrån, så säger dem “Vassleproteinet separeras från mjölken med en vegetabilisk process, dvs fri från animaliskt löpe som annars är branchstandard. Blandning och paketering sker i BRC-certifierad anläggning vilket borgar för en hygienisk och kvalitetssäkrad tillverkningsmiljö”. Bara det låter bra i sig. När jag läser innehållsförteckningen så hittar jag faktiskt inga speciellt dåliga ämnen utöver sötningsmedlet aspartam. Sötningsmedel är aldrig bra i för stora mängder men än så länge finns ingen forskning som kunnat bevisa att det är farligt, forskning har gjort men kritiserats.

Så jag är positivt överraskad över innehållet i mitt proteinpulver och det verkar som att de flesta proteinpulver innehåller ungefär samma sak. Om man vill vara extra duktig så finns alltid Holistic Protein som är fritt från äggprotein, sojaprotein, socker och aspartam. 

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats