Magövningar, behövs dem? | Beccasfitness

Beccasfitness

Annons

Magövningar, behövs dem?

1609869_720934967936780_1451393594_n1970370_721069411256669_73019089_n

Bilder: alex body revolution

Jag kör nästan aldrig mage, inte så mycket för att jag inte vill men mest för att jag fokuserar på annat och känner då att jag inte vill lägga till ytterligare övningar i mitt träningsschema. Men bara för att jag inte kör rena magövningar så betyder det inte att jag inte tränar magen. Jag har fler gånger haft träningsvärk i magen dagen efter ett benpass eller ett armpass. Detta är ju självklart för att jag kör fria vikter och för att magen då kopplas på i dem övningarna. Detta har inte hänt tidigare vilket betyder att när jag nu gått ner i vikter och ökat i antal reps så är min teknik bättre. Magen ska alltid vara påkopplad!

Sedan vet jag att jag tidigare nämnt att jag upptäckte att jag knappt hade magmuskler när jag väl gick ner i fett. Därför tror jag att det är en kombination av både och. Visst kan man köra mage, och kanske lägga till 3 magövningar 1-2 gånger i veckan, men att enbart köra mage eller att köra situps varje dag tror jag inte ger så mycket.

Bästa sättet att få magrutor är genom kost och som Alex body revolution sa på sin facebook sida så är inte sit-ups den ultimata magövningen, istället har han gett några andra bra alterantiv (se andra bilden). Enjoy!

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats