En väldig massa knutar | Beccasfitness

Beccasfitness

Annons

En väldig massa knutar

muskelknutor-he-manbootcamp-foam-rollerFR3Y1_-_PVC_Foam_Roller_1_WYN2335

Bilder: he-man.se, citybloggar.se, 360conditioning.com

Jag läste nyligen en artikel hos He-man där han gick igenom olika muskelknutar man har. Jag testade att trycka på några av de punkterna som visas på första bilden (om den inte syns så bra så kan ni se hela bilden här). Jag är redan så otroligt medveten om muskelknutarna jag har i mina lår men nu när jag tryckte insåg jag också att jag har knutar i vaderna. Tydligen är det muskelknutar som kan göra att man får benhinneinflammation och jag är rätt så snart där. Så att veta att det kan vara på grund av muskelknutar är bra.

Mina knutar i mina lår har jag haft sådana otroliga problem med i några år nu men det känns mest av när jag spelar fotboll. Jag borde egentligen lägga av då de flesta skador jag har är fotbollsskador men svårt att lägga av med något man tycker är kul. För att motverka detta så försöker jag att rulla på foamrollers eller vad dem nu kan kallas. Jag gör övningarna som ni ser på bilderna för mina lår. Den sista övningen, fast jag har då båda benen paralella ovanpå varandra, klarar jag av att göra cirka 3 gånger. Alla dessa 3 gånger gör jag hemska miner med ansiktet och sedan vill jag på riktigt gråta. Det går med andra ord inte jätte bra. Man kan även trycka ut muskelknutar med en tennisboll och det gör för mig inte lika ont och därför borde jag börja göra det oftare. Har även bokat ett kiropraktorbesök om några veckor. Enligt He-man ska man tydligen gå till en naprapat men får se hur besöket hos kiropratorn går först. Men jag rekommenderar er att testa era punkter enligt bilden och känner ni av minsta lilla någonstans så rulla ut det med tennisboll eller foamroller. Jag har aldrig tidigare haft problem med detta men när det väl slog till så slog det till hårt och jag har inte slutat känna av den sedan dess och fått stora ryggproblem dessutom. Så detta är verkligen ett inlägg för att hjälpa er.

För att läsa hela artikeln samt se hur man kan trycka ut knutar med en tennisboll tryck här.

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats