Recension efter att ha testat kaseinpulvret | Beccasfitness

Beccasfitness

Annons

Recension efter att ha testat kaseinpulvret

casein_2013_1

Bild: fitnessbutiken.se

Igår kväll testade jag mitt kasein protein för första gången och jag reagerade och funderade över 4  saker.

1. Oj vad mätt man blir

2. Undrar om jag kommer kissa en massa i natt

3. Smaken är inte lika god som vanligt proteinpulver men smakar ok

4. Jag undrar hur det skulle smaka om jag värmde det.

Svaret på fråga nummer 2 blev att jag vaknade tidigare än jag egentligen skulle och var kissnödig men eftersom jag trodde att klockan ändå skulle ringa om 10 minuter eller så så valde jag att ignorera det.

Jag tyckte smaken påminde lite om varm choklad men inte på ett jätte positivt sätt. Därför undrade jag såklart om den skulle vara godare om man värmde den. Det allra bästa skulle troligtvis vara att blanda med mjölk och värma men mjölk ingår inte i min diet nu så jag kör vatten istället. Detta ledde självklart till frågan om hur protein regaer på värme. Så här sa tasty-health om det hela:

“Det stämmer att det varit en del diskussioner om att proteinpulver denaturerar när det tillagas men att det denaturerar betyder bara att strukturen förändras. Det betyder INTE att näringen eller innehållet förändras. Samma sak händer med t.ex ägg och kött när det tillagas. Så länge du inte utsätter proteinpulvret för EXTREMT höga temperaturer (det ska man ju inte med något protein egentligen) så är det ingen fara.
Det finns speciella “bakproteinpulver” men så vitt jag förstår är det bara så att de tål LITE högre temperaturer än andra proteinpulver. Jag bakar aldrig i mer än 175 C och då fungerar det proteinpulvret jag använder utmärkt :-). ” (Källa: http://www.tasty-health.se/p/ingredienserproteinpulver.html).

Så jag tror det skulle vara kul att testa till helgen kanske. Perfekt om det smakar som varm choklad! Jag återkommer så fort jag testat.

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats