Hollister har "smalspeglar" | Beccasfitness

Beccasfitness

Annons

Hollister har “smalspeglar”

1899903_10153940330260486_484995361_n

Jag har inte varit hemma alls mycket dem senaste dagarna och även idag är jag inte hemma förrän runt tio tiden på kvällen och då är det bara sova som gäller. Det är därför det varit lite dåligt med blogginlägg denna vecka och dessvärre kommer det vra lite så men ni får i alla fall ett inlägg per dag :). 

Men nu till något viktigare. Jag har redan tidigare lagt upp detta på min facebook men vill lägga upp det igen då det upprör och detta budskap borde verkligen spridas då jag tycker det är hemskt.

I söndags går jag in i Hollister-butiken för att testa en jacka. Jag ställer mig i spegeln och tycker jag ser ovanligt smal ut. Det tar ett tag innan jag inser att spegeln är gjord så att man ska se smalare ut. Jag frågar en av tjejerna som jobbar i butiken om det finns en vanlig spegel någonstans. Hon säger frågande “vanlig?”. Ja det ser ju ut som att man är 10 kilo smalare i den här spegeln säger jag. “Ja, jag vet” säger butiksbiträdet och skrattar. “Nej vi har tyvärr ingen annan spegel”. 
På bilden ser ni exakt samma jacka, i samma storlek, vid samma tidpunkt. Den vänstra bilden är tagen i spegeln, den högra av min kompis. 
Jag tycker det är hemskt att en butik med en målgrupp på tjejer mellan 12-20 år har speglar som uppmuntrar till en skev kroppsbild och uppmuntrar till det smala ideal. Snälla sprid detta!!

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats