Morgonfrallor, eller kanske ett gott mellis? | Beccasfitness

Beccasfitness

Annons

Morgonfrallor, eller kanske ett gott mellis?

frallabovetefralla

Bilder: kurera.se/getinshape

Det blev ingen kryssning för mig igår av en massa olika anledningar men när jag igår natt la mig i min egna säng var jag riktigt glad över det. Istället blev det bio och några coca cola light på stan :).

Jag tänkte dela med mig av ett brödrecept till er. Det ser sjukt gott ut! Nu är det kanske lite sent för frukost men varför inte göra dem till frukost imorgon eller till mellis senare idag? Om jag hade varit lite mer passionerad över att stå i köket så hade jag gjort dessa nu, packat ner dem och sedan tagit med mig dem ner till Vinterviken där jag hade avnjutit dem i solen. Istället gör jag troligtvis en smoothie som jag tar med mig tillsamans med en bok :). Här kommer receptet som jag har lånat härifrån (<klick):

Bovetefralla

2 ägg

2 dl bovetemjöl

1,5 dl kokosmjöl

2 msk fiberhusk

1-2 msk chiafrön

50 g smör eller kokosolja

3 dl vatten

1 tsk salt

2 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa äggen poröst. Smält smöret och blanda i det i ägget. Blanda dem torra ingridienserna och blanda i dem i smeten. Häll i vatten. Låt svälla i några minuter och om det blir allt för torrt kan man späda med ytterligare lite vatten. Men var försiktig så att det inte blir för löst.

Rulla till bullar, sätt på bakplåtsklädd plåt och grädda i ugnen i cirka 15 minuter.

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats