Nyttig glass i solen | Beccasfitness

Beccasfitness

Annons

Nyttig glass i solen

fro-yo pops2

Bild: tasty-health.se

God morgon! Vi vann matchen igår med 7-0. Vilket härligt väder förresten! Idag hade varit så otroligt perfekt väder för att promenera till jobbet men jag fick sätta min sömn i första hand idag. ska istället promenera under rasten och sedan lite innan mötet idag. Just nu känns det nästan omöjligt att kunna överleva denna dag för att jag är rätt så trött men det ska nog gå ändå!

Men hur otroligt gott ser inte detta ut nu när vädret är så härligt och man blir glassugen? Receptet kommer härifrån och verkar relativt lätt, protein- och kalorieinnehåll finns på länken ovan.

Blåbär & jordgubbs fro-yo pops med granola
4 st

250 g lättkesella
2 msk mjölk
ca 1 msk stevia strö
2 msk whey complete vanilj (kan uteslutas)
25 g blåbär
1/2 tsk citronskal
25 g jordgubbar + 1 till “dekoration”

20 g (ca 2 msk) Pauluns granola

1. Ta fram två skålar. Dela de 4 första ingredienserna på hälften och lägg hälften i den ena skålen och hälften i den andra. Lägg blåbären och citronskalet i en skål och jordgubbarna i en skål. Mixa med stavmixer tills det blir en slät kräm.
2. Ta fram formarna till glasspinnarna (finns att köpa i de flesta kökstillbehörs-butiker). Dela upp jordgubbssmeten i formarna. Skiva jordgubben och tryck ner en bit i varje form, längst med kanten. Ställ in i frysen till det stelnat något.
3. Ta ut formarna och häll i lite granola i varje form, häll sedan över blåbärssmeten. Sätt dit “locket” och ställ in i frysen tills yoghurtglassen stelnat.

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats