Hemmagjord pesto | Beccasfitness

Beccasfitness

Annons

Hemmagjord pesto

2

Bild: tasty-health.se

Jag älskar pasta och italiensk mat och efter att ha sett detta recept funderar jag på att göra köttbullar av min köttfärs jag har hemma. Pesto är ingenting jag äter alltför ofta men varför vet jag inte då jag tycker att det är riktigt gott. Om jag ska äta det ska jag dock göra egen utifrån tasty health’s recept. Så här gör du egen pesto:

Så första steget i detta recept är att göra peston. För 10 portioner, 1 msk per portion behöver du:

50 g sötmandel
20 g riven parmesan
4 msk olivolja
1 kruka basilika
havssalt

Rosta mandeln i en het stekpanna i ett par minuter. Se till att den inte bränns! Låt svalna i ett par minuter. Ha i basilikan i en matberedare, tillsätt mandeln och parmesanen och mixa tills det blir en tjock smet. Tillsätt olivolja och havsalt och mixa i någon minut. Häll i en glasbruk och förvara i kylen.
Jag gillar min pesto ganska tjock men vill du ha den lösare, ha i mer olivolja.

Receptet gav alltså 10 msk och varje msk innehåller:
89 kcal
1,8 g protein
1,2 g kolhydrater
8,9 g fett

Recept lånat av: http://www.tasty-health.se/

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats