Det här får mig att vilja påverka mer | Beccasfitness

Beccasfitness

Annons

Det här får mig att vilja påverka mer

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=XjJQBjWYDTs[/youtube]

Den här videon är så intressant och speglar samhället otroligt mycket. Detta får mig att vilja bli lärare högre upp i åldrarna just för att kunna påverka saker som dessa. Jag brinner redan nu starkt för genus och ras och jag försöker så gått jag kan påverka mina 3-6åringar och ge dem “rätt” värderingar inför framtiden. Med rätt värderingar menar jag att tjejer ska respekteras och ha lika mycket värde som killar och att alla ska respekteras lika mycket oavsett hur man ser ut eller vart man kommer ifrån. Samma sak gäller även sexuella läggningar. Dessvärre är jag smått medveten om att dem är så pass unga att sociala normer och media när dem blir äldre påverkar dem mer men om det är så att jag endast kan ändra ett barns uppfattning så är det värt det. Hade jag däremot jobbat högre upp i åldrarna så hade jag kunnat påverka mer.

Nu har just detta inte jätte mycket med kost- och träning att göra men ändå så har det lite det. Att vara stark, ha muskler och lyfta tungt på gymet anses inte vara något som kopplas ihop med kvinnor eller femininitet. Bara att vara kvinna och gå emot idealet om att kvinnor borde vara smala, inte ha synliga muskler, inte svettas eller kunna vara starkare än en man gör att man jobbar mot normen för hur en kvinna “bör” se ut och bete sig. Nu kanske inte alla som läser denna blogg lyfter tungt eller strävar efter att få muskler men nu har ni kanske fått er en tankeställare i alla fall. Hur hade ni gjort om ni hade fått frågorna i videon?

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats